Beeldenpark Landgoed Anningahof 2021

Beeldenpark Anningahof

Zeer vereerd neem ik dit jaar deel aan de nieuwe tentoonstelling van de Anningahof‎. Na een erg leuke ontmoeting met Hib Anninga hebben we afgesproken dat ik een nieuw werk zou maken van ruim 4,5 meter hoog en in felle kleuren. We hadden al een prachtige plek bepaald en nu is het werk geïnstalleerd! Heel spannend…..

Beeldenpark Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle. Op dit prachtige landgoed worden er sinds 2004 jaarlijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd. De filosofie van het park is het tonen van de ontwikkeling van de Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst; werk van 1960 tot nu. Naast enkele ‘oude’ meesters zoals André Volten, Shinkichi Tajiri en Cornelius Rogge tonen kunstenaars met gevestigde namen zowel binnen- als buitenbeelden. Terugkerende namen zijn onder andere Hans van Bentem, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Rob Voerman en Henk Visch. Ook is er ruimte voor jong talent; denk hierbij aan Levi van Veluw en Maartje Korstanje. Het park zelf, met wilde bloemen, vijvers, graslanden en prachtige bomen, is een bijzonder mooie plek voor eigentijdse beeldhouwkunst.

Adres:
Landgoed Anningahof
Hessenweg 9
8028 PA Zwolle
038-4534412
www.anningahof.nl

Openingstijden
Vanaf woensdag 9 juni 2021 is de Anningahof weer geopend, onder een aantal voorwaarden. Voor reserveringen en informatie ga naar  www.anningahof.nl/informatie
Het park is geopend van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13.00u-18.00u.‎‎

Beeldenpark Anningahof

 

Girosplode by Willem Harbers

Girosplode by Willem Harbers

Beeldenpark Anningahof

Volkskrant Anningahof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondriaan fund