Art Athina met Gallery Donopoulos IFA

Thank you Alex for showing my work during Art Athina 2021!

DONOPOULOS INTERNATIONAL FINE ARTS will be represented in the event by 20 contemporary international and Greek artists.

Het grootste jaarlijkse culturele evenement keert terug op 1 november 2021

www.aavirtual.gr

Art Athina keert terug met een dubbele presentatie, via het online platform Αrt Athina Virtual, net als vorig jaar, en met de groepstentoonstelling Art Athina Pop Up, een uitbreiding van Art Athina Virtual, die het artistieke publiek opnieuw in contact zal brengen met kunstenaars en galeries, als een eerste stap naar normaliteit in het post-coronavirustijdperk. Art Athina Virtual wordt georganiseerd onder het beschermheerschap van Z.E. de President van de Helleense Republiek, mevrouw Katerina Sakellaropoulou.

Art Athina opent haar digitale deuren op maandag 1 november 2021, via het nieuw ontworpen platform Αrt Athina Virtual, waar kijkers de gelegenheid krijgen om zonder kosten 58 galeries en projectruimten te “bezoeken” en kunstenaars en hun kunstwerken te ontmoeten zonder enige tijdsbeperking, aangezien het platform tot eind november 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk zal zijn.

De groepstentoonstelling Art Athina Pop Up zal van 12 tot 21 november te zien zijn op de benedenverdieping van het King George Hotel, gelegen aan het Syntagmaplein. Art Athina Pop Up, samengesteld door artistiek directeur van Art Athina, Stamatia Dimitrakopoulou, presenteert een kunstwerk dat is ingezonden door elk van de galeries en projectruimten die deelnemen aan Art Athina Virtual. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en zal alle voorgeschreven gezondheidsmaatregelen volgen om de gezondheid van het publiek te garanderen. Elk kunstwerk in Art Athina Pop Up zal vergezeld gaan van een QR-code, die bezoekers kunnen scannen en automatisch verbinding kunnen maken met het kunstwerk dat in de digitale stand van de galerie wordt getoond. Het ontwerp van de tentoonstelling is uitgevoerd door het architectenbureau Objects of Common Interest, dat gevestigd is in New York en Athene.

Art Athina Virtual 2021 zal, zoals altijd, vergezeld gaan van een parallel artistiek programma, dat in de loop der jaren een stabiel en enthousiast publiek heeft verworven. Dit jaar zal de categorie Live Talks & Art Athina Podcast live plaatsvinden in de foyer van Theater Pallas, onder leiding van Katerina Zacharopoulou. Op het programma staat ook de jaarlijkse lezing van het onderwijsprogramma van de Hellenic Art Galleries Association en de J.F. Costopoulos Foundation in samenwerking met de Athens School of Fine Arts, onder leiding van Daphne Politi, hoofd van het onderwijsprogramma 2020/2021. Het performanceprogramma wordt dit jaar samengesteld door kunsthistoricus en curator Kostas Stasinopoulos, terwijl de categorie Video / New Media Space terugkeert in een uitgebreide versie, met digitale werken via het virtuele platform van Art Athina, en met AR-werken in de straten van Athene.

Mondriaan fund

artist supported by the Mondriaan Fund