SVB hoofdkantoor amstelveen


‘IN TWEE WERELDEN’

 

SVB Kunstcollectie

SVB Amstelveen

SVB hoofdkantoor amstelveen

22 okt/ 17 dec 2015

opening 4 november

U bent van harte uitgenodigd op de opening:
woensdag 4 november van 16.30 tot 18.30 uur door de burgemeester van Amstelveen Mevr. M.M. van ’t Veld.

De burgemeester van Amstelveen, mevrouw M.M. van 't Veld

 

 

 

 

 

De opening vindt plaats in aanwezigheid van de kunstenaars in het atrium van de Sociale Verzekerings Bank (SVB) aan de van Heuven Goedhartlaan 1, 1181 KJ te Amstelveen. U kunt parkeren in de parkeergarage van de SVB.

 

 

 

Paul Dikker en Willem Harbers initiëren samen projecten; zij exposeren hun werk vaak als duo. Hun schilderijen en beelden hebben veel gemeen. Ze zijn monumentaal van vorm en kleur, gemaakt met veel precisie en aandacht voor het detail. Op het snijvlak van figuratie en abstractie nodigt hun werk de kijker uit tot het maken van verhalen.

Paul Dikker

Paul Dikker viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als schilder. Opgeleid aan de Rijksacademie en de Universiteit van Amsterdam (politicologie, cum laude), werkt hij de laatste jaren zowel in Nederland als in Noorwegen. Daar exposeerde hij o.a. in het Oslo Museum. Een grote Noorse uitgeverij gaf een boek van hem uit. Een schilderij van hem stond in 2006 op de shortlist van vijf mooiste Nederlandse kunstwerken van de afgelopen vijftig jaar. In zijn schilderijen transformeert hij de natuur en creëert hij een eigen en vrij universum, vol van schoonheid en zonder vaststaande betekenissen. Met zijn werk zoekt hij het avontuur en probeert hij dieper door te dringen tot de essentie van het bestaan, van de schoonheid, en van het leven als zodanig in al zijn stille onbegrijpelijkheid. Daarnaast schrijft hij geregeld artikelen over kunst, kunstbeleid en cultureel ondernemerschap, en heeft hij zitting in diverse besturen. Zijn werk is in het bezit van vele collecties in binnen- en buitenland.

Willem Harbers

Na het afronden van de Gerrit Rietveld Academie ging Willem in 1994 studeren en werken in het italiaanse Carrara. Hier ontmoette hij kunstenaars van over de hele wereld. Hij bleef een jaar en keert regelmatig terug naar zijn “tweede thuis”. Het witte marmer, puur natuur uit het hart van de Apuaanse bergen, is sindsdien een deel van zijn werken. Na ongeveer twintig jaar functioneren de kleine werken en grote installaties als instrumenten en laboratoria voor zijn onderzoek.

“Harbers’ beelden zitten vol dualiteiten. Met hun technologische uitstraling roepen de machine-installaties enerzijds associaties op van dynamiek, maar anderzijds ook van stilstand. Stoere kracht en mannelijke potentie tegenover zachte, maagdelijk witte vormen. Het is boeiende kunst, want het is veelzijdig en daardoor juist rijk aan tegenstellingen.” 
“Labogibile” is  een van mijn favoriete installaties, het lijkt wel een parelketting door de prachtige coating en tegelijk voel je de energie door de buizen stromen als je er langer naar kijkt”………….. Els Drummen, conservator Cobra Museum voor Moderne Kunst.

 

Waar: SVB hoofdkantoor amstelveen, van Heuven Goedhartlaan 1, 1181 KJ Amstelveen
Wat: opening tentoonstelling “In Twee Werelden” door Paul Dikker en Willem Harbers
Wanneer: woensdag 4 november van 16.30 tot 18.30
Wie: burgemeester van Amstelveen Mevr. M.M. van ’t Veld.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren in het atrium van de Sociale Verzekeringsbank vanaf nu t/m 17 december 2015.