Tuin van Bret

Beelden in de circulaire Tuin van Bret

Op 12 juli opent de Beeldentuin van Bret haar deuren. Op het eerste Amsterdamse circulaire bedrijventerrein, naast Station Sloterdijk, tonen Willem Harbers en Karin Dekker hun werk.

De beeldentuin opent terwijl de tuin op zijn mooist is – de groene wijngaard in contrast met de rode paviljoens van zeecontainers. Het werk van Harbers en Dekker, industriële vormen in natuurlijke materialen en rood staal, onderstrepen het contrast tussen mens en natuur. De tentoonstelling vormt aanleiding om de poorten van de tuin te openen voor de eerste bewoners van Sloterdijk, toeristen, studenten en mensen die in de omliggende bedrijfspanden werkzaam zijn. Hier kunnen bezoekers geïnspireerd raken door de sculpturen en de tuin zelf – een plek voor creativiteit en innovatie te midden van grootstedelijke hectiek. Op het plein kunnen buurtbewoners een boekje lezen. Aan picknicktafels kunnen bezoekers hun lunchpauze doorbrengen.

.

*Over de Tuin van Bret*
De Tuin van BRET is de plek waar een groep van ondernemers hun droom aan het verwezenlijken is. Ieder vanuit een andere achtergrond en vanuit een ander vakgebied maar met een zelfde doel: samen een eigen, inspirerende plek creëeren die een zo minimaal mogelijke impact heeft op het milieu maar een zo maximaal mogelijk impuls geeft aan de omgeving.

De Tuin van Bret is het voorbeeld van de nieuwe economie; niet gedreven door geld maar een passie om mooie, hoogwaardige en duurzame dingen te realiseren. Een inspiratie voor anderen waarmee ze laten zien dat iedereen zelf de wereld om zich heen kan veranderen.

 

Wat               Opening beelden in de Tuin van Bret
Wanneer      12 juli
Tijd               17.00 uur
Locatie         Tuin van Bret
Adres            Kastrupstraat 11 Amsterdam t/o Station Sloterdijk
Data             12 juli – 2 september

 

Kastrupstraat 11
1043CR Amsterdam
0031(0)639462341
info : tuinvanbret.nl