Girozoom Inc. 3D multiple

Girozoom Inc multiple - Willem HarbersGirozoom Inc multiple - Willem Harbers

 

 

 

De 3D print van Girozoom Inc is 32 cm hoog en is in oplage te koop.

Gegevens:
Versatile Plastic
32 cm hoog
2019

 

Voor informatie neem contact op via
wharbers@xs4all.nl

Girozoom Inc multiple - Willem Harbers

Aanleiding om dit beeld “Girozoom Inc.” te maken was de opdracht van de beeldenroute in Haarlem. Het thema is de circulaire samenleving/recycling.
“Girozoom Inc.” ziet er uit als een boorplatform, een installatie die grondstoffen uit de aarde pompt. Maar naarmate het beeld hoger wordt, worden de vormen organisch en ziet “Girozoom Inc.” er uit als een technische boom.
Een technische boom die met de seizoenen mee kan veranderen. In de lente kunnen er takken aangroeien en in de herfst kunnen er takken afvallen.
Het beeld bestaat uit veel onderdelen die dmv flenzen gekoppeld zijn tot de vorm die het nu heeft. Net als een legodoos kunnen er nieuwe onderdelen aan gekoppeld of verwijderd worden. In het beeld zijn nog ongeveer 5 koppelpunten waar nu een deksel/afsluiter op geschroefd is. Daar kunnen in de toekomst nieuwe “takken” groeien/aangeschroefd worden. Dat zou door mij kunnen gebeuren maar ik zou ook andere kunstenaars/ontwerpers kunnen vragen een nieuwe tak te ontwerpen en die te koppelen aan het huidige beeld. Een samenwerkingsverband. Een technisch organische groei. Samengaan van natuur en techniek.
Van dit werk is vooraf een 3D print gemaakt voor de presentatie aan de commissie en alle betrokkenen. Deze Girozoom Inc. 3D multiple is nu ook in beperkte oplage beschikbaar.

Ik kan er nog veel meer over vertellen maar…..dan moet je wel even contact met me opnemen!

Share