“A future now past”, Willem Harbers solo 2021

A FUTURE NOW PAST

Solo Willem Harbers bij gallery Franzis Engels
21.01.2021 – 06.03.2021

“Ja, dat is iets wat me ook intrigeert in je werk. Misschien ben je toch geen “gekke wetenschapper”, maar eerder een soort archeoloog die uit de verre toekomst is gekomen en die materiële overblijfselen of “bewijzen” van onze hedendaagse beschaving met zich meebrengt die hij ergens heeft opgegraven in een poging om de mensheid in het begin van de eenentwintigste eeuw te begrijpen. Omdat deze man uit de toekomst op de een of andere manier betekenissen, functies en verbanden moet identificeren – wat niet altijd mogelijk is vanuit het verre toekomstperspectief – moet hij ze opnieuw uitvinden op basis van de weinige stukjes informatie die hij al heeft. Ik denk dat je werk daarom soms zowel archaïsch als futuristisch lijkt. En daar zie ik affiniteiten tussen jouw werk en dat van Panamarenko en Auke de Vries. Jullie lijken allemaal vanuit een min of meer externe positie over de hedendaagse maatschappij te praten, alsof jullie ons vanuit een heel ander perspectief bekijken en commentaar geven op de absurditeiten die jullie in onze cultuur ontdekken, en ons proberen te doorgronden – maar niet echt alles begrijpen, zodat jullie perspectief wat afwijkt. Maar dit “off” zijn is wat de werken zo fascinerend maakt. Dat is wat je werken zo “tussenin” doet lijken. Misschien kunnen ze daarom op zoveel verschillende manieren gelezen worden, op zoveel verschillende niveaus…”

Gérard Goodrow 2019

Bezoekers zijn zeer welkom maar vanwege met Corona alleen op afspraak. Neem daarvoor contact op via de mail met Franzis Engels of Willem Harbers. Bellen kan natuurlijk ook. Alle contact gegevens vind u op deze website of de website van Galerie Franzis Engels

Franzis Engels gallery
Nieuwevaart 200
1018ZN Amsterdam

Geweldige review door Edo Dijksterhuis in Het Parool. Dank Edo!

Review Edo Dijksterhuis

‎.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.‎

.

.

.

.

.

.

‎Prachtige review door Flor Linckens op Gallery Viewer. Dank Flor!

Flor Linckens artikel

Mooi artikel van Wouter van den Eijkel op Galleryviewer over 5 kunstenaars die in de voetsporen van Nam Jun Paik treden en reflecteren op nieuwe media en technologie. Ik ben zeer vereerd! Dank voor het mooie compliment Wouter.

Centripetor by Willem Harbers 2020