Grensloos Kunstroute


.
Grensloos Kunst Verkennen is een route langs beeldende kunstwerken in de dorpen de Wijk (Drenthe) en IJhorst (Overijssel) en in het landschap van het grensriviertje de Reest. Ruim 20 binnen en buitenlocaties in en om de  dorpen de Wijk en IJhorst én het tussenliggende Reestdal zorgen voor een prachtige kunstroute. Het landschap van de Reest is een prachtig gebied waarin deze route van 8 à 9 kilometer lang heel geschikt is om wandelend of fietsend af te leggen.
De route is tijdens drie weken telkens van donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur open voor bezoekers. In 2024 is dat van 16 mei t/m 2 juni.
.
Extractoscoop by Willem Harbers
.

Ik heb Extractoscoope geïnstalleerd op het prachtige kerkpleintje met de archaïsche waterpomp in IJhorst. Ze werden onderdeel van de installatie en dat werkte perfect. Het pleintje lijkt gemaakt voor dit kunstwerk. Het was een prachtige zonnige dag waardoor de contrasten in vormen en kleuren tussen de omgeving en Extractoscoop goed tot hun recht kwamen. Hier zijn wat foto’s die het hele werk en de kleine details laten zien. Ik ben erg tevreden over het geheel en bedank de organisatie voor hun vertrouwen in mij.

.

Deelnemers 2024:

Marieke Bolhuis Karin van Dam Willem Harbers Marianne Lammersen Marijke Wijgerinck Joep van Lieshout Sascha van Holt Eveline van Duyl
Margriet van Breevoort Ingrid Mol Kim Kenyon Linde Leijh Maya Mastwijk Krikor Momdjian Annemiek Punt Erik Stokker Merijn Vrij Bente Wilms
Pauline Nijenhuis Wia Stegeman Thea van Vliet
.
Meer informatie grenslooskunstverkennen.nl
.
Meer informatie volgt binnenkort!

Grensloos Kunst Verkennen

Extractoscoop by Willem Harbers

artist supported by the Mondriaan Fund